Jeg er sulten

Opdateret: 26-08-2021

af: olga

Jeg er sulten
Hvordan skaffer man mere mad? Foto: olga l

læs denne artikel her!
Hvad spiser hunde? Hvilke frugter og grøntsager må hunde få? Få gode råd til din hunds kost. Hermed er kortlagt råvarer som er sund for din hund. Gulerødder indeholder vitaminer og er gode for din hunds fordøjelse system. Pære er fremragende kilde til kalium og fibre. 
Kulhydrater, fedt og proteiner er de 3 energigivende næringsstoffer, som giver hunden energi ved forbrænding.
Kulhydrater er organiske stoffer, som laves af grønne planter ved hjælp af solenergi, luftens kuldioxid og vand. Kulhydrater består af grundstofferne kulstof, hydrogen og oxygen. Brød og kornprodukter, ris, pasta, grøntsager er eksempler på madvarer, der er kulhydratrige. 
  • 1g kulhydrat giver 17 kJ eller 4 kcal energi.
En acceptable diæt med et minimal kulhydrat indhold, består af 14 % kulhydrater. En voksen hund har brug for mindst 10 % af sine daglige kalorier fra protein og mindst 5,5 % fra fedt. En voksen hunds kost kan indeholde op til 50 % kulhydrater, herunder omkring 2- 4 % procent fiber. Hunde kan let omdanne glukose, frugtose til fungerende energi. Kulhydrater er en stor energikilde for hunde, der giver en langsomt frigørende energi og kan hjælpe med at opbygge kondition og reducere appetitten hos meget sultne hunde. Hunden kan spise brød, forudsat at den ikke har allergi og det ikke forårsager mavesmerter.

Hald ege skov

tættere på det lokale

Læs Mere

Jeg er sulten

Hvordan skaffer man mere mad?

Læs Mere

Jeg er søvnig

God nat

Læs Mere